Podul de la Viișoara, rebilitat pe jumătate. Deputatul Oana Vlăducă a cerut urgentarea finalizării lucrărilor. FOTO

Publicitate

Deputatul PSD de Dâmbovița, Oana Vlăducă, a cerut expres ministrului Transporturilor să dispună urgentarea măsurilor și a formalităților legale pentru implementarea și finalizarea podului peste râul Dâmbovița, pe DN 72, la Viișoara.

Situat în comuna Ulmi, obiectivul de infrastructură a fost reabilitat pe jumătate, iar în caz de pericol pe râul Dâmbovița, lucrările de până acum se pot duce pe… apa Sâmbetei.

Parlamentarul Oana Vlăducă i-a reamintit ministrului Lucian Șova că, la vizita din luna martie, a fost înștiințat despre proiectele dâmbovițene care au nevoie de intervenție prioritară din partea Ministerului Transporturilor. ”Unul dintre aceste obiective se referă la podul râul Dâmbovița, pe DN 72, satul Viișoara. În anul 2016 au fost recepționate lucrările de punere în siguranță a infrastructurii podului, respectiv a pilonilor acestuia, care au fost consolidate, însă apărările de maluri, amonte și aval, executate parțial, trebuie completate pe sectoare în continuare. Există riscul, în cazul unor debite excepționale ale râului Dâmbovița, ca viiturile să afecteze apărările de maluri deja executate”, a declarat Oana Vlăducă.

De altfel, potrivit deputatului, Ministerul Transporturilor a comunicat deja Consiliului Județean Dâmbovița că lucrările de consolidare programate în urgența a II-a au fost aprobate prin Hotărâre de Guvern la nivelul indicatorilor economici, urmând ca în anul 2018 să fie inițiate procedurile legale de proiectare și execuție pentru restul de executat.

Amintim că în 22 februarie 2016, s-a realizat punerea în siguranță a podului de la Viişoara (vezi foto). Prima etapă a lucrărilor a costat peste 9 milioane lei.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!