O picătură într-un ocean de disperare. Familiile sinistrate din Dâmbovița au primit ajutoare

Publicitate
Distribuie

Consiliul Județean Dâmbovița a alocat suma de 140.000 lei familiilor din comunele Văleni-Dâmbovița și Glodeni, ale căror gospodării au fost avariate în urma alunecărilor de teren din ultima săptămână a lunii martie.

Din rapoartele întocmite de comisiile de specialitate, a reieșit faptul că au fost afectate atât elemente de structură, cât și locuințele în sine, care acum prezintă fisuri și crăpături, cu deplasări ale pereților și fundațiilor, fapt pentru care a fost dispusă evacuarea acestora.

28 de familii vor primi sprijin financiar (20 de familii din localitatea Văleni-Dâmbovița și 8 familii din localitatea Glodeni), suma ridicându-se la 5.000 lei pentru fiecare familie. Această valoare va fi acordată fiecărei familii prin intermediul Societății Naționale de Cruce Roșie – Filiala Dâmbovița.

În ceea ce privește obiectivele de infrastructură rutieră afectate de calamități, autoritățile au întocmit un proiect de hotărâre de guvern pentru alocarea de fonduri pentru comunele Glodeni și Văleni-Dâmbovița. În urma evaluării, s-a constatat faptul că suma necesară pentru lucrările de refacere și punere în siguranță a sectoarelor afectate este de 2.150.000 lei din care 1.300.000 lei sunt necesari pentru obiectivul CJD – DJ 716, afectat în punctul ”Saramură”.

Totodată, pentru obiectivele de infrastructură de interes local și județean afectate de calamități în perioada februarie 2017 – martie 2018, CJD și Prefectura Dâmbovița au redepus la MDRAP proiecte de hotărâri de guvern în vederea alocării către UAT-uri a unor sume reprezentând 37.500.000 lei, fonduri absolut necesare punerii în siguranță a obiectivelor.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!