Nicu Croitoru, fost antrenor la ChindiaTârgoviște, a preluat-o pe Politehnica Timișoara. “ Mă simt onorat pentru această numire”

Publicitate

Divizionara C dâmbovițeană FC Pucioasa a rămas fără antrenor principal. Tehnicianul Nicu Croitoru (51 ani) a ales alte zări după aproape un an și jumătate petrecut în Dealul “Patrana”.  Începând din această seară, fostul antrenor al Chindiei Târgoviște a preluat banca tehnică a divizionarei B Politehnica Timișoara.

La scurt timp după ce a semnat cu noua echipă, Nicu Croitoru a fost prezentat pe site-ul oficial al grupării bănățene.

“Mă simt onorat pentru această numire. Aş putea să spun că educaţia fotbalistică am început-o, ca şi copil, cu cluburi precum Politehnica Timişoara. Eu am prins perioada aceea când şi CS Târgovişte era în prima ligă şi se duela cu Păltinişanu, Nedelcu şi aşa mai departe… Politehnica Timişoara e emblema Banatului şi nu numai. Am acceptat pentru că este un proiect foarte serios şi eu îmi doresc şi sunt convins că vom face lucruri foarte frumoase.

Pe marea majoritate a jucătorilor îi cunoşteam pentru că i-am avut adversari de-a lungul timpului. Îmi amintesc foarte bine acel joc (Politehnica – Chindia, scor 3-4, în prima etapă a sezonului 2016-17), mi-a rămas întipărită în minte galeria de la meciul de atunci, pentru că m-a impresionat. Mai ales că eu urmărisem parcursul echipei începând din Liga a V-a şi cred că este în continuare un caz unic în fotbalul românesc, în care suporterii să aibă o contribuţie aşa de importantă la revitalizarea unei echipe. Iar legat de acel joc, chiar au avut o contribuţie importantă, au împins efectiv echipa de la spate în repriza a doua, la 0-4 totul părea jucat, dar dintr-o dată meciul a sărit în aer”, aspus Nicu Croitoru pentru site-ul Politehnicii Timișoara.

Nicu Croitoru s-a născut pe 15 februarie 1967, la Târgovişte (Dâmboviţa). Deţine licenţa UEFA PRO şi a mai activat ca antrenor principal la Urban Titu, Chindia Târgovişte şi FC Pucioasa. Cu formaţia din Târgovişte a promovat în Liga 2 (2014-15) şi a participat de asemenea la barajul de promovare în Liga I din vara lui 2018 (pierdut cu Voluntari la lovituri de departajare). La începutul carierei de antrenor a câştigat titlul naţional U19 cu CSS Târgovişte.

După nouă jocuri susținute în campionat, Poli Timișoara se află pe locul 13 cu 10 puncte acumulate. Astăzi, pe teren propriu, bănățenii au trecut cu 2-0 de Dacia Unirea Brăila. În urmă cu cinci zile, Poli s-a despărțit de antrenorul Dorin Toma.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!