Mult solicitata listă de așteptare pentru înscrierea la vaccinarea anti-COVID va fi disponibilă din 15 martie

Publicitate

Mult dorita și solicitata listă de așteptare pentru înscrierea la vaccinarea anti-COVID va fi disponibilă în platforma de programare din data de 15 martie, a declarat, astăzi, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind imunizarea împotriva SARS-CoV-2, dr.  Valeriu Gheorghiţă.

Potrivit acestuia, modalitatea de înscriere a persoanelor în platformă rămâne similară cu programarea care s-a derulat până în acest moment.

”Fiecare persoană, în momentul în care intră şi îşi creează un cont, va alege opţiunea de a se programa în această listă de aşteptare prin alegerea unui centru de vaccinare. Practic, fiecare centru de vaccinare va avea o listă de aşteptare. Persoana respectivă, respectând aceeaşi modalitate, respectând categoria din care face parte, va trece în această listă de aşteptare. În momentul în care în care în respectivul centru de vaccinare vor fi locuri disponibile, persoana va fi notificată prin sms şi prin email şi va avea la dispoziţie acel loc liber pentru 24 de ore, timp în care va confirma programarea”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Potrivit datelor centralizate, aproximativ 2,3 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost recepţionate până la data de 1 martie, în România, de la debutul campaniei (27 decembrie 2020).

În ceea ce priveşte tipurile de vaccin au fost recepţionate, până la 1 martie, peste 1.700.000 de doze de vaccin de la BioNTech-Pfizer, din care au fost administrate peste 1.347.000, 157.200 de doze de la Moderna, din care 77.812 doze au fost administrate, iar de la Astra Zeneca – 486.000, din care 139.890 de doze au fost administrate.

3.320 de doze de vaccin au fost pierdute, anume 0,12% din total.

În țară sunt operaționale 435 de centre de vaccinare anti-COVID-19.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!