Infracțiuni de… sezon. 600 de articole pirotehnice, confiscate de la un târgoviștean

Publicitate

Se apropie sărbătorile de iarnă și, odată cu ele, vin și… infracțiunile de sezon. Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în colaborare cu cei de la Serviciul de Investigații Criminale, au efectuat recent o percheziție la domiciliul unui bărbat de 61 de ani, din Târgoviște. În urma percheziției, polițiștii au descoperit că acesta deținea ilegal peste 600 de articole pirotehnice.
Bunurile au fost indisponibilizate, pe numele bărbatului fiind întocmit dosar penal pentru nerespectarea prevederilor Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive. Activitatea a fost desfășurată sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de omor calificat.
Deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2 sunt interzise, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!