Greva din educație, suspendată. Nemulțumirile rămân, liderii sindicali acuzați de „trădare” pe rețelele sociale

Publicitate

Printr-un comunicat de presă, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, în urma consultării liderilor organizațiilor sindicale afiliate, în cadrul ședințelor Colegiilor liderilor celor două federații, anunță că au luat decizia suspendării grevei generale.

Condiția a fost instituirea, în ordonanța de urgență ce urmează a fi aprobată (n.n., între timp, aprobată) în ședința de Guvern de astăzi, prin articol distinct, a:

„- principiului potrivit căruia salariul de bază al profesorului debutant/asistentului universitar va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat cunoscut și care reprezintă 23 % din maximul grilei de salarizare din sistemul public;

–   acordării primei tranșe de majorare salarială (50% din creșterea salarială prevăzută de noua lege a salarizării) de la 01.01.2024.

În situația în care în textul noii legi a salarizării nu se vor aplica principiile cuprinse în ordonanța de urgență, greva va fi reluată”, se arată în comunicatul semnat de cei doi lideri sindicali Simion Hancescu (FSLI) și Marius Ovidiu Nistor (FSE „Spiru Haret”).

Anunțul liderilor sindicali a generat un tăvălug de acuzații la adresa acestora. Dascălii spun că „au fost trădați”, cer procentele pro și contra din rândul dascălilor, cer demisii, cer fond de grevă (întrucât sindicatele nu au putut susține cu niciun mic ajutor miile de greviști).

Totodată, cadrele didactice din Suceava anunță că sunt în continuare în grevă.

Revenim cu amănunte.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!