George Marin, un pugilist cu țeluri înalte! Vrea să devină pentru a doua oară campion al României. “Cel mai mare vis al meu este să cuceresc o medalie olimpică”

Publicitate

Ionuț Parghel
Viitorul sună bine în boxul dâmbovițean! Clubul Sportiv Târgoviște are în curte unul dintre cei mai promițători pugiliști. George Marin reprezintă o adevărată perlă pentru clubul târgoviștean, șlefuită zi de de zi de Gheorghe Stan, Alexandru Stan și Ioan Găzdac. La doar 16 ani, talentatul sportiv dovedește o mare capacitate de învingător de fiecare dată când pășește în ring.

Săptămâna trecută boxerul de la CS Târgoviște a terminat pe primul loc la Cupa României pentru juniori, în limitele categoriei 60 de kilograme. În disputa pentru primul loc, George l-a învins prin unanimitate, 5-0, pe Andrei Musteț (Pandurii Târgu Jiu), un sportiv medaliat la Campionatul European de juniori de anul trecut. Succesul din Cupă l-a bucurat mult pe Marin, dar în același timp l-a întărit și mai mult pentru următoarele concursuri la care el va lua parte. Țelurile acestuia sunt extrem de mari în perioada următoare. “În ring m-am simțit foarte bine. Am fost determinat și calm știind cât muncisem pentru această Cupă. Nu puteam să ratez șansa de a deveni cel mai bun la competiția de la Câmpulung Muscel. Sincer, mă așteptam să termin pe primul loc. Îmi cunoșteam foarte bine adversarii și am știut mereu ce am de făcut. Cel mai greu meci a fost cel din finală. În ultimul act am întâlnit un adversar care mi-a creat multe probleme, la fel cum o făcuse și în confruntările anterioare pe care le-am avut cu el. Am avut parte de un meci greu în finală, dar plusul meu a venit din colț. Indicațiile primite din partea antrenorilor Gheorghe și Alexandru Stan m-au ambiționat în fiecare rundă. Pe acestă cale vreau să le mulțumesc, la fel cum vreau să-i mulțumesc și lui Ioan Găzdac. Ocuparea primului loc în Cupă este un rezultat bun pentru mine, dar nu și cel mai important. Anul încă nu s-a încheiat și mai am numeroase competiții la care voi participa”, ne-a declarat pugilistul de la CS Târgoviște.

Floyd Mayweather este idolul său

George Marin este unul dintre sportivii de mare valoare ai clubului situat pe strada Câmpulung din Târgoviște. În urmă cu doi ani, George a devenit campion național la cadeți, la fel cum a făcut-o și fratele său, Antonio. Pugilistul Cubului Sportiv Târgoviște este un elev model în cadrul Colegiului Național “Ion Ghica” din Târgoviște, iar țintele sale sunt extrem de înalte în ceea ce privește boxul. De asemenea, idolul său din ring este Floyd Mayweather. “Anul acesta vreau să devin pentru a doua oară campion al României, după ce am reușit o astfel de performanță în 2016. Îmi doresc să devin titular al lotului național al României de juniori la categoria 60 de kilograme și să obțin o medalie cât mai strălucită la Europenele de juniori din Rusia. Cel mai mare vis al meu este să cuceresc o medalie olimpică si să am o carieră bună la profesioniști. Și, dacă se poate să câștig o centură la nivelul acesta. Idolul meu este Floyd Mayweateher, un pugilist care a demonstrat că boxul este arta de a lovi fără a fi lovit”, ne-a precizat pugilistul târgoviștean. George Marin este și component al lotului național de juniori al României și de fiecare dată este mândru când poate reprezenta țara la competițiile internaționale.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!