A fost reactualizată lista țărilor cu risc epidemiologic pentru care se impune carantina timp de 14 zile

Publicitate

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat, vineri seară, lista țărilor și zonelor considerate ca fiind cu risc crescut epidemiologic. Cei care vin din acestea sunt nevoiți să intre în izolare sau în carantină.

Astfel, cei care intră în România din aceste state fie prezintă certificatul unui test RT-PCR negativ la SARS-CoV-2, făcut cu cel mult 72 de ore înainte, și intră în carantină 10 zile, fie stau în carantină 14 zile dacă nu prezintă acest document.

Țări precum Bulgaria, Kosovo, Palestina și Paraguay au fost introduse pe listă, iar state ca Marea Britanie și Africa de Sud au fost păstrate în listă din cauza noilor tulpini, considerate foarte periculoase. De pe listă au ieșit Elveția și Portugalia.

Conform hotărârii, în zona galbenă se află următoarele țări/zone:

Cehia, San Marino, Muntenegru, Estonia, Seychelles, Insulele Turks și Caicos, Monaco, Israel, Bahrain, Slovacia, Serbia, Malta, Liban, Slovenia, Letonia, Albania, Iordania, Suedia, Saint Lucia, Andorra, Ungaria, Aruba, Emiratele Arabe Unite, Franța, Luxemburg, Republica Moldova, Palestina, Maldive, Olanda, Italia, Brazilia, Antigua și Barbuda, Puerto Rico, Polonia, Kuweit, Barbados, Austria, Peru, Belgia, Macedonia de Nord, SUA, Kosovo, Uruguay, Chile, Spania, Bulgaria, Cipru, Qatar, Lituania, Paraguay, Marea Britanie și Africa de Sud.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!