Fără petreceri de 1 Mai! Pe litoral, cluburile rămân închise

Publicitate

Minivacanța de Paști și de 1 Mai de anul acesta, atipică din cauza pandemiei de COVID-19!

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat recent că turiștii se vor putea caza pe litoral în minivacanţa de 1 Mai, însă cluburile vor fi închise inclusiv în noaptea de Înviere, chiar dacă restricțiile de circulație sunt ridicate.

”Este permisă cazarea în cele 17 staţiuni de pe litoral, cu respectarea condiţiilor de protecţie sanitară şi respectarea acelei reglementări – maxim 70 la sută din capacitatea de cazare să fie ocupată. În ceea ce priveşte petrecerile din cluburi, sigur că, în această perioadă, această activitate este restricţionată şi, în funcţie de indicele la mia de locuitori, ştim până la ce oră avem permisă deplasarea. În noaptea de Înviere, aceste unităţi economice nu sunt deschise. Ele nu pot funcţiona. Ne dorim ca, pas cu pas, în funcţie de evoluţia acestei epidemii, în funcţie de modul în care Guvernul va ridica gradual restricţiile impuse, tot gradual ne putem gândi ca într-un viitor apropiat aceste petreceri să fie permise, sigur, tot cu respectarea anumitor reguli. În acest moment, nu avem o reglementare care să permită acest lucru”, a declarat ministrul de Interne, citat de Agerpres.

În acest moment, pe Litoral se fac pregătiri, iar hotelierii spun că se va respecta regula cu 70% grad de ocupare, cazările urmând să fie făcute pe sistemul ”o cameră da, una nu”.

Pe de altă parte, și terasele sunt în pregătiri de deschidere, iar potrivit Europa FM, ”în minivacanța de 1 Mai, Vama Veche va fi campioana distracției de pe litoral. Petrecerile pe plajă vor ține loc chefurilor din cluburile de noapte, închise din cauza pandemiei.”

Ministrul de Interne a explicat că este posibil să se permită turiştilor să nu poarte mască pe plajă, însă acest lucru trebuie discutat în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!