Eleve campioane! Echipa de baschet feminin a Liceului Teoretic “Petru Cercel” din Târgoviște a devenit campioană națională la ONSȘ

Publicitate

Ionuț Parghel
Performanță remarcabilă pentru echipa de baschet feminin a Liceului Teoretic “Petru Cercel” Târgoviște. Formația coordonată de Adrian Baicu a devenit campioană națională în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar.

La turneul final, desfășurat la Râmnicu Vâlcea, elevele baschetbaliste ale liceului târgoviștean au cucerit trofeul după ce-au înregistrat victorii pe linie, la ediția din acest an a întrecerii. Dâmbovițencele au devenit campioane la capătul unei victorii spectaculoase obținute în finala competiției în fața Colegiului Național “Alexandru Ioan Cuza” Alexandria, cu 89-62.  În schimb, în semifinale, târgoviștencele au dispus de CN “Mihai Eminescu” Oradea (84-48), iar în faza grupelor au trecut, pe rând, de LPS Galați (97-37), CN. “Alexandru Ioan Cuza” Alexandria (58-57) și Lapi Dej (67-61).

LT Petru Cercel, prima echipă din Dâmbovița campioană la ONSȘ la baschet feminin

Echipa Liceului Teoretic “Petru Cercel” Târgoviște a devenit prima formație dâmbovițeană care a cucerit trofeul la baschet feminin în ceea ce privește ONSȘ. În schimb, la baschet masculin, acest trofeu a fost obținut de echipa Colegiului Național “Ienăchiță Văcărescu” Târgoviște cu 21 de ani în urmă. “Am început mai greu turneul final, dar după aceea am turat la maximum motoarele pentru a-l putea termina în forță. Prin adjudecarea trofeului pot spune că ne-am luat revanșa după ce în urmă cu un am pierdut finala acestei competiții în fața Alexandriei. De această dată noi am fost mai buni. Acest titlu nu este întâmplător. Fetele s-au mobilizat și nu au mai repetat greșelile din sezoanele anterioare. Ne bucurăm pentru acest trofeu, după ce-am ajuns pentru al treilea an consecutiv la turneul final al ONSȘ”, ne-a declat Adrian Baicu, antrenorul echipei de baschet feminin a Liceului Teoretic “Petru Cercel” Târgoviște. Lotul echipei dâmbovițene a cuprins următoarele jucătoare: Ariana Pădurariu, Teodora Capanu, Cristina Anastasescu, Elena Cristea, Denisa Vați, Alexandra Robotin,  Mihaela Predoiu, Alexandra Ghiță, Teodora Dumitru și Carla Popescu, unde ultima a fost și căpitanul echipei. La ediția din acest an a turneului final ONSȘ – baschet feminin s-au calificat reprezentantele județelor Alba, Bacău, Bihor, Dâmbovița, Cluj, Galați Teleorman, dar și reprezentanta municipiului București.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!