Ecler la tavă sau în instanță. Dispută mai puțin obișnuită în România!

Publicitate

Dosarul unei prăjituri se „coace” în instanță, în România.

Disputa pe rețeta eclerului la tavă dintre Laura Laurențiu și Jamila, ambele cunoscute de milioane de români pentru rețetele din ”bucătăria” online, a ajuns la ”mâna” judecătorilor.

O adevărată luptă a început între cele două în luna mai 2019, când Jamila a publicat pe canalul ei de Youtube o rețetă de ecler la tavă, moment în care Laura Laurențiu a observat că rețeta seamănă bine cu propria ei rețetă, din aprilie 2016.

Indignată, Laura Laurențiu a făcut o raportare la Youtube, pentru încălcarea drepturilor de autor, iar Youtube a suspendat filmarea Jamilei.

Revolta a cuprins-o și pe Jamila, care a reclamat-o la judecător, pentru că eclerul ei la tavă era parte dintr-o campanie publicitară și, astfel, a pierdut un contract de 1400 de euro.

O primă decizie a instanței, de vineri 20 ianuarie 2023, i-a dat dreptate Laurei Laurențiu. Judecătorii au obligat-o pe Jamila să-i plătească acesteia cheltuieli de judecată de 5000 de lei.

Jamila face apel.

Completul de trei judecători de la Curtea de Apel a stabilit următorul termen la 2 februarie, când va pronunța și decizia finală.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!