Dramă pe calea ferată! Un adolescent a rămas fără un picior după ce a fost lovit de tren

Publicitate

Momente groaznice întâmpinate de un adolescent de 16 ani! Acesta a ajuns la spital după ce a fost lovit de o garnitură de tren. Băiatul se îndrepta spre școală, iar în apropierea stației de tren, el nu s-ar fi asigurat și a fost izbit de tren. Accidentul terifiant s-a produs, marți de dimineață, în apropiere de Gara Vatra Dornei Băi, județul Suceava.

Minorul a fost transportat de urgență, cu elicopterul SMURD, la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași. Echipajul medical ajuns la fața locului a recuperat partea amputată, a fost  introdusă în gheață și se va încerca replantarea acesteia.

Minorul a suferit multiple traumatisme și contuzii, cea mai gravă fiind amputația de gambă.  Adolescentul a fost dus direct în blocul operator, unde o echipă de chirurgi pediatri, chirurgi plasticieni, ortopezi, pediatri, medici de anestezie și terapie intensivă, neurochirurgi trebuie să decidă care va fi atitudinea terapeutică.

„Este un politraumatism prin accident feroviar, amputație traumatică gamba stângă, traumatism cranio-cerebral, contuzie toraco-abdominală, șoc traumatic, șoc hemoragic. Respiră spontan, conștient. S-au instituit măsuri de suport vital, explorări imagistice. A întrat în Blocul Operator, cu echipă multidisciplinară: chirurgie pediatrică, plastică, ortopedie, anestezie și terapie intensivă, neurochirurgie”, a declarat dr. Tamara Roșu, medic-șef UPU de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” pentru Ziarul de Iași.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!