De la agonie la vești bune: Preavizele de concediere de la COS au fost revocate

Publicitate

La câteva ore de când vă anunțam că situația de la Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște este incertă, iar sindicaliștii avansează ideea unor proteste, liderul Sindicatului Valahia, Nicolae Dragodănescu, aduce cele mai bune vești din ultimele două luni.

”Conducerea COS Târgoviște a revocat toate preavizele de concediere și salariații vor fi pontați în șomaj tehnic în luna august și vor fi  plătiți  cu 75%, iar până pe data de 25 septembrie 2020, salariații COS Târgoviște vor fi pontați  în şomaj tehnic și vor fi plătiți cu 75%”, urmând să se revină cu amănunte, după cum a precizat sindicalistul.

Vă reamintim că la finele lunii iulie conducerea Combinatului, aflat în insolvență, a anunțat că va întrerupe producția și va apela la concedieri colective. Peste o mie de salariați au primit între timp preavizele de concediere.

Pe 17 septembrie, se împlinește o lună de la discuțiile purtate de reprezentanții Sindicatului Valahia și câțiva parlamentari de Dâmbovița cu premierul Ludovic Orban și ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Se pare că totuși se fac eforturi pentru a se salva unitatea metalurgică și declararea ei de ”importanță strategică” pentru statul român.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!