DÂMBOVIŢA: Două adolescente au furat alcool dintr-un magazin

Foto arhivă
Publicitate

Poliţiştii din Titu au fost sesizaţi de administratorul unei societăţi comerciale din localitate cu privire la faptul că două persoane au sustras bunuri din magazin. În urma verificărilor efectuate, au fost identificate două tinere, de 15 ani, ambele din Titu, care, în timp ce se aflau în incinta magazinului, ar fi sustras mai multe produse alimentare și băuturi alcoolice, trecând pe lângă casele de marcat fără să le achite.

Bunurile sustrase au fost recuperate şi predate societăţii prejudiciate. Pe numele celor în cauză, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunii de furt.

Pentru a preveni sustragerea unor bunuri din magazine, poliţia recomandă agenţilor economici:

În magazinele cu autoservire, este necesară amenajarea unor rafturi unde vor fi depozitate bagajele voluminoase ale clienţilor, care vor fi supravegheate de un angajat.

Acordaţi atenţie sporită persoanelor care pot ascunde sub vestimentaţie diverse produse.

În magazinele unde există raioane de îmbrăcăminte şi cabine de probă, personalul care supraveghează trebuie să manifeste prudenţă maximă şi să nu permită accesul în cabina de probă cu mai multe sortimente de îmbrăcăminte.

Raioanele cu articole de mare valoare cum sunt bijuteriile, aparatura electronică etc., trebuie amplasate cât mai departe de ieşirea din magazin, în expoziţii închise sau în spatele tejghelelor.

Înainte de închiderea magazinului, controlaţi toate raioanele pentru a nu oferi posibilitatea vreunei persoane să rămână înăuntru.

Amplasaţi, în special în locurile cu risc ridicat, plăcuţe cu mesaje de avertizare prin care se informează publicul cu privire la existenţa unui sistem de monitorizare şi supraveghere.

Nu păstraţi sume mari de bani în casele de marcat şi nu oferiţi informaţii referitoare la paza societăţii unor persoane necunoscute!

În cazul în care sunteţi victima sau martorul unei astfel de infracţiuni, anunţaţi de îndată POLIŢIA, apelând gratuit 112 !

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!