Cum o să fie toamna în România. Jumătate din țară se va bucura mai mult de soare

Publicitate

În luna septembrie 2017, temperatura medie lunară a aerului va avea valori mai ridicate decât media multianuală îndeosebi în sud-estul, sudul și vestul țării, anunță meteorologii. În ceea ce privește cantitățile totale de precipitații vor fi în general deficitare, exceptând regiunile nordice și centrale unde, local, vor fi apropiate de norma climatologică.

Luna octombrie, de asemenea, va veni cu temperaturi medii peste normalul climatologic în sud, sud-est și local în vest și vor fi apropiate de normal în restul țării. Precipitațiile totale lunare vor fi apropiate de  mediile multianuale, local excedentare în regiunile centrale, vestice și estice.
Penultima lună din anul 2017 și ultima de toamnă va fi caracterizată de temperaturi ale aerului cu valori medii lunare peste normele climatologice în sudul, sud-estul și vestul țării și apropiate de normal în rest. Precipitațiile totale lunare vor fi local excedentare în regiunile centrale și estice și apropiate de mediile climatologice în restul teritoriului.
Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%.
Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!