Copilă de 13 ani, înecată la scăldat! Fetița s-a stins chiar sub privirea prietenei ei de 11 ani

Foto: Arhivă
Publicitate

Ziua de duminică a fost una neagră pentru o fetiță de 13 ani! Aceasta a mers la scăldat și nu s-a mai întors. Minora a murit înecată în râul Siret, în timp ce se scălda împreună cu prietena ei de 11 ani. Din fericire, fetița de 11 ani a reușit să fie salvată de localnicii, din localitatea Doljești.

La un moment dat, un bărbat a observat cele două copile că se află în pericol și a mers îndată pentru a le oferi ajutor. Acesta a reușit să scoată la mal fetița de 11 ani, dar nu și pe cea mai mare.

Până la urmă și minora de 13 ani a fost scoasă de localnici din apă, iar un echipaj SMURD i-a aplicat manevrele de resuscitare. Acestea s-au dovedit fără succes, iar cadrele medicale, la un moment dat, au fost nevoite să declare decesul copilei.

În schimb, fata de 11 ani a fost preluată de o ambulanță și transportată la o unitate medicală. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă.

„La data de 4 iunie, în jurul orei 15:45, polițiștii au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că o persoană s-ar fi înecat în albia râului Siret. Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat faptul că, două minore, cu vârste de 11 și 13 ani ar fi mers la scăldat, în localitatea Doljești.

Un localnic ar fi observat faptul că cele două fete au nevoie de ajutor, reușind să salveze minora de 11 ani, iar cu ajutorul altor local nici să aducă la mal cealaltă minoră. Din nefericire, echipajul medical a declarat decesul fetei în vârstă de 13 ani.

În cauză polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă”, se arată într-un comunicat IPJ Neamț.

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!