Ce spun meteorologii! Vremea în Dâmbovița pentru următoarele două săptămâni

Publicitate

Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele două săptămâni. Astfel, în zona județului Dâmbovița, până în data de 16 iunie, valorile termice diurne vor fi în creștere de la medii de 28 de grade până la 32 de grade. Apoi, vor marca o scădere ușoară la valori de 30 de grade și ulterior nu vor mai avea variații semnificative. Temperaturile minime vor avea ușoare variații în intervalul 12 – 19 iunie când se vor situa în medie între 17 și 18 grade, apoi vor coborî la medii de 16 grade.

Din păcate, vor fi averse aproape în fiecare zi, mai însemnate cantitativ până pe 12 iunie și apoi între 17 – 23 iunie.

La munte, vremea se va încălzi, astfel că în weekend-ul 15-16 iunie, media temperaturilor maxime va ajunge să se situeze în jurul valorii de 22 de grade, iar a minimelor va fi de 11…13 grade. În săptămâna următoare, valorile termice vor scădea foarte ușor, cu medii de 1…2 grade față de intervalul anterior atât la maxime, cât și la minime.

Temporar vor fi averse în fiecare zi, posibil mai însemnate cantitativ în a doua parte a intervalului.

La mare, vremea va fi deosebit de caldă în intervalul 12 – 17 iunie, când valorile maxime se vor situa, în medie, între 30 și 32 de grade. În restul intervalului regimul termic diurn va depăși doar ușor normalul perioadei, cu medii ale maximelor în jurul a 28 de grade. Mediile minimelor termice vor fi cuprinse între 18 și 20 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în intervalul 13 – 19 iunie.

Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala aproape în fiecare zi.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!