Ce poți vizita în Madeira în 3 zile – Sfaturi pentru un sejur de neuitat

 Sursa foto: Pixabay.com
Publicitate

Dacă nu ai avut până acum ocazia să vizitezi o insulă, atunci Madeira ar putea să fie prima pe lista ta și să te încânte din start. 3 zile în Madeira, insula unde s-a născut marele fotbalist Cristiano Ronaldo, înseamnă un sejur plin de experiențe și locuri pe care cu siguranță vei mai dori să le vizitezi. 

Află din acest articol câteva informații utile despre cum să petreci 3 zile în Madeira și care sunt punctele principale de atracție.

Ce poți face în Madeira dacă ai doar 3 zile la dispoziție?

  • Vizitează Funchal, capitala insulei Madeira

Sosirea pe aeroportul din Funchal, capitala Madeirei este primul pas pe care îl faci pe insulă, iar partea frumoasă este că pista se află chiar în coasta oceanului Atlantic. Odată ajuns în oraș, este recomandat să dai o tură prin centru și să descoperi clădirile cu iz romantic, dar și mâncarea locală, bazată pe multă pasiune sau mai exact pe “fructul pasiunii”, ingredientul principal pentru multe feluri portugheze.

Funchal este oraș cunoscut pentru viața de noapte extrem de agitată și frumoasă. Dacă vrei să descoperi cum se distrează portughezii, poți lua la pas barurile și restaurantele primitoare din oraș. Nu ar trebui să îți faci griji în ceea ce privește locația aleasă pentru ca vei avea parte de distracție, mâncare excelentă și cele mai bune vinuri de pe insulă. 

  • O escapadă în natura splendidă a Madeirei

Pădurile de eucalipt și vegetația alpină sunt parte din frumusețea de necontestat a Madeirei. Poți da o fugă la Pico de Arieiro, vârful de 1.818 metri, unul dintre cele mai vizitate din insulă, să vezi capitala de la înălțime și să te bucuri atât de ocean cât și de munte în același loc. În plus, telecabina oferă priveliști fantastice pe care cu siguranță nu ai vrea să le ratezi dacă vizitezi această mică insulă.

Dacă vrei și o altă experiență de neuitat, poți cumpăra bilete pentru o croazieră de maxim 3 ore, cu plecare din Funchal, în căutare de balene și delfini jucăuși.

  • Dă o fugă la farul din Ponta de Sao Jorge

Un alt obiectiv turistic de neratat în Madeira este farul de la Ponta de Sao Jorge care oferă priveliști minunate asupra insulei. Cum drumul este accesibil turiștilor și cu mașina, nu îți mai rămâne nimic altceva de făcut decât să închiriezi un autovehicul și să descoperi încă o dată insula de la înălțime. Și apropo de mijloace de transport, poți afla detalii despre un zbor direct către Madeira, de pe Karpaten.ro, inclusiv costurile aferente.

  • Peninsula Sao Lourenco, o experiență în deșertul Madeirei

Cele trei zile în Madeira nu se pot încheia fără a vizita cea mai estică zonă a insulei, Sao Lourenco. Aici vei descoperi trasee speciale pentru turiști, multă liniște și peisaje extraordinare. În plus, această mică peninsulă este cunoscută pentru coloniile de păsări rare, protejate prin lege. 

  • Vizitează muzeul dedicat lui Cristiano Ronaldo

Născut la Funchal, Madeira, marele fotbalist Cristiano Ronaldo este emblema insulei, iar localnicii se mândresc din plin cu acest lucru. Dedicat trofeelor câștigate (în jur de 126 afișate publicului) de-a lungul anilor de Ronaldo, muzeul CR7 a fost deschis în anul 2013, iar de atunci este o atracție turistică majoră. În plus, turiștii pot admira statuia din bronz a jucătorului de fotbal portughez, aflată chiar la intrarea muzeului.

Așadar, se poate spune în concluzie că insula Madeira este o destinație excelentă pentru un sejur scurt, de doar 3 zile. Esențial este să te pregătești din timp și să îți faci o lista cu cele mai importante atracții turistice, ca mai apoi să te bucuri din plin de ele.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!