Cazurile noi de COVID-19, în creștere, cinci județe în scenariul roșu. Cîțu e hotărât: HoReCa se închide, dacă Bucureștiul trece de 3 la mie

Publicitate

Creșterea numărului de cazuri noi de COVID-19 de la o zi la alta în România, în ultima perioadă, face ca specialiștii să vorbească despre un val 3 al pandemiei.

În urma testelor efectuate la nivel național, în ultimele 24 de ore, România a raportat un număr mai mare de 4000 de cazuri noi de îmbolnăviri, mai exact au fost înregistrate 4.278 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Din păcate, și numărul deceselor a fost de 70, iar 1032 de persoane se luptă pentru viața lor în secțiile ATI.

Totodată, numărul județelor care au trecut în scenariul roșu a crescut la 5: Brașov, Ilfov, Cluj, Maramureș și Timiș.

În contextul în care reprezentanții HoReCa din zona Capitalei, unde rata de infectare se apropie de 3 la mie, au solicitat să se schimbe acest prag astfel încât activitatea economică să rămână redeschisă, premierul Florin Cîţu a declarat după ședința de guvern: ”Nu iau în calcul aşa ceva. În acest moment… atunci când am relaxat condiţiile, am spus foarte clar că depinde doar de noi să rămânem cu numărul de persoane infectate scăzut, sub 3 la mie. Am văzut că foarte mulţi dintre cetăţeni s-au relaxat, nu se mai poartă mască în spaţiul public şi acum plătim preţul acestei relaxări premature. Repet de fiecare dată, când am ocazia: dacă vrem să rămână deschise şi restaurante şi alte activităţi economice, trebuie să păstrăm exact aceste condiţii: în spaţiul public să purtăm mască, distanţare socială, dezinfectant. Ştiți foarte bine că au fost foarte multe cazuri în care poliţia a venit şi a dat amendă. În cluburi, de exemplu, a dat amendă 6.000 de lei, iar la câteva zile acelaşi club avea aceeaşi problemă. Atât timp cât nu respectăm aceste minime condiţii pe care le avem, nu putem să vorbim de alte măsuri. Trebuie întâi să respectăm ceea ce avem şi apoi vom vorbi şi de alte măsuri”, a susținut premierul.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!