Când vom putea renunța la masca de protecție. Ce a spus Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID

Publicitate

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID a transmis la Antena 3, care este condiția pentru ca populația să poată renunța la purtarea măștii de protecție.

Medicul militar, Valeriu Gheorghiță, a precizat că oamenii pot renunța la masca de protecție în momentul în care se va ajunge la un grad ridicat de imunizare colectivă și atunci când oamenii de știință vor constata că nu circulă tulpini ale virusului care să nu fie acoperite de vaccin.

„În momentul în care vom ajunge la acel prag de imunizare colectivă și în momentul în care constatăm emergența unor tulpini care nu sunt acoperite de vaccin, cu siguranță la acel moment se pot renunța și la utilizarea măștilor de protecție. Vreau, însă, să menționez că prin folosirea corectă a măștilor de protecție ne ferim de foarte multe alte infecții cu transmitere respiratorie și nu doar infecția cu SARS-CoV-2”, a precizat Valeriu Gheorghiță la Antena 3.

Medicul militar a arătat că datele centralizate atât în România, cât și din alte în care s-au demarat campanii de vaccinare, arată “o eficiență a vaccinului în viața de zi cu zi” în sensul în care s-a dovedit scăderea incidenței cazurilor de COVID-19.

De astfel, doctorul Valeriu Gheorghiță a precizat marți, 16 februarie, într-o conferință de presă, că rata de incidență a infecției cu COVID-19 în rândul persoanelor vaccinate în etapa I a scăzut cu peste 87,7% , în ultima săptămână.

De asemenea și Israelul a raportat o scădere cu 95,8% a ratei infectărilor cu COVID-19 în rândul celor care au primit ambele doze de vaccin de la Pfizer.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!