Când va fi gata mall-ul din Târgovişte

Publicitate

În data de 17 noiembrie, la Consiliul Județean Dâmbovița a fost semnat contractul în vederea constituirii dreptului de superficie asupra terenului situat în municipiul Târgoviște, bulevardul Regele Carol I, nr. 51, destinat construirii mult-cerutului mall.

Urmare a licitației publice lansată de Consiliul Județean Dâmbovița în vederea constituirii dreptului de superficie, comisia de evaluare a declarat câștigătoare oferta P.K. GRIZZLY SRL, cu o sumă anuală de plată de 477.866 lei, suma adjudecată fiind mai mare cu aproximativ 26% față de prețul de pornire a licitației, de 355.200 lei.
Documentul a fost parafat de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, și reprezentanții grupului Prime Kapital, respectiv Mihai Vasilescu și Martin Slabbert.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a precizat: „Cred că 17 noiembrie 2017 va însemna o dată de referință atât pentru noi ca județ, cât și pentru investitori. Vreau să precizez că a fost o muncă începută cu câțiva ani în urmă, în caz că poate cineva își închipuie că putem aduce investitori doar dacă ne-am văzut o dată, ne-am plăcut și semnăm contractul. Această activitate, a fost începută în urmă cu mai bine de 3 ani de fostul președinte al consiliului județean, Adrian Țuțuianu, căruia îi mulțumesc pentru faptul că a avut o viziune de acest fel și a inițiat demersurile – continuate de actuala echipă de la Consiliul Județean (…) În sală se află domnul Stana care a fost vârful de lance al acestui investitor. Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în acest proiect; sunt alături de mine şi colegii mei de la direcția patrimoniu, de la direcția juridică, de la direcția infrastructură locală, direcția fonduri europene. Le mulțumesc de asemenea colegilor parlamentari și știu că o să avem în continuare nevoie de sprijinul dumnealor pentru promovarea întregului concept legat de zona de la unitatea militară de la gară și pentru că mai avem acolo obiective de investiții de realizat. Avem proiectul stadionului, proiectul Școlii de Cavalerie, proiectul Registrului Auto Român ş.a.m.d. Este un moment important din mai multe puncte de vedere şi o să vă dau câteva date: proiectul are valoarea de aproximativ 227 milioane lei (adică 50 milioane Euro). Firma selectată este un partener serios, are 5 proiecte internaţionale de centre comerciale, două în Bulgaria, unul în Slovenia, unul în Polonia și a început și în România astfel de investiţii la Bucureşti, Ploieşti, Iaşi, Roman, Baia Mare, Slobozia, Focşani. Vom avea o suprafață construită pe aproape 4 hectare din cele 7 disponibile. Se estimează că vor fi create 838 locuri de muncă în faza de realizare a construcţiei şi aproximativ 127 locuri de muncă în faza de operare a centrului comercial. Durata execuţiei este, conform contractului, 1 an şi 9 luni, iar eu sunt convins că, dată fiind seriozitatea partenerilor, vom realiza drumul şi investiţiile privind canalizarea. (…) Cred că pentru județul Dâmbovița, pentru locuitorii Municipiului Târgoviște este cu adevărat un pas înainte și un lucru, cred eu, necesar. Proiectul va îmbogăți zona ceea ce va contribui și la dezvoltarea locală. Îi mulțumesc și doamnei notar pentru faptul că a fost alături de consiliul județean și ne-a ajutat în redactarea documentelor necesare, îi mulțumesc de asemenea domnului prefect care, ca de fiecare dată, este alături de noi la toate acțiunile importante ale Consiliului Județean Dâmboviţa.”

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!