Când ar putea scăpa România de restricții? Anunțul făcut de Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății

Publicitate

Vești bune pentru români! Andrei Baciu, secretarul de stat căruia premierul i-a delegat atribuțiile interimare la Ministerul Sănătății, a anunțat că România ar putea scăpa de restricții începând cu 1 iunie.

Acesta a fost invitat la Antena 3, acolo unde a făcut câteva precizări importante cu privire la situația epidemiologică din țara noastră. De asemenea, Andrei Baciu a dezvăluit că în acest moment situația nu este foarte bună din cauza numărului mare de cazuri noi apărute zilnic, însă s-au găsit soluții pentru a mări numărul paturilor de la ATI.

“Este esențial să le putem oferi tuturor pacienților din România, serviciile medicale de care au nevoie, pentru că vedem acest virus are un impact extraordinar de mare și practic, nu cruță pe nimeni. Vești bune ca urmare a acestor demersuri sunt că, totuși, au fost identificate foarte repede câteva paturi suplimentare.

În 2-3 zile au fost identificate și operaționalizate deja 12 paturi. Alte 73 de paturi au fost identificate și se caută soluții astfel încât să fie operaționalizate cât mai repede și toate aceste lucruri, la pachet cu ritmul accelerat cu care se desfășoară vaccinarea.

Practic, dau un trend care s-a stabilizat. Aproape că intră pe o fază descendentă, ceea ce este îmbucurător, pentru ușor-ușor să ne apropiem de orizontul pe care domnul premier l-a dat, 1 iunie, când putem să ne gândim la o ridicare a măsurilor și la încă un pas mai aproape de o viață normală pe care o așteptăm cu toții, de foarte mult timp, a precizat Andrei Baciu, duminică, la Antena 3.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!