Bugetarii riscă să rămână fără vouchere de vacanță din 2024! Salariile și sporurile, plafonate

Publicitate

E jale mare în sistemul bugetar! Angajații din acest sistem riscă să rămână fără vouchere de vacanță începând de anul viitor!

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat tăieri drastice pentru sectorul bugetar. Astfel, peste un milion de bugetari ar putea rămâne din 2024 fără tichete de vacanță. Prin această măsură, dar și plafonarea salariilor unor angajați și eliminarea unor sporuri, statul speră să economisească suma de aproape 2 miliarde de lei.

,,Să se suspende aplicarea şi acordarea de vouchere de vacanţă pentru anul viitor şi 2025. Încă nu s-a luat o decizie finală”, a transmis ministrul Finanțelor.

Totodată, operatorii de turism din România nu văd însă, cu ochi buni, eliminarea voucherelor de vacanță. Aceștia susțin că ar fi o lovitură cruntă pentru turismul românesc, precizând că vor avea scăderi cu 35-50% ale încasărilor din turismul intern.

Guvernul ar avea în plan și plafonarea sporului de vătămare, la 15% din salariul de bază. Ministrul a explicat că în formula actuală, acordarea acestui spor nu este corectă. De asemenea, salariile conducătorilor din companiile de stat vor fi și ele supuse unui plafon și vor fi acordate în funcție de performanță.

„Poate să ajungă de la câteva sute de lei până la 3.000 de lei, ceea ce este nedrept. 1.000 lei brut a rămas în momentul de faţă pentru toţi funcţionarii publici şi e forma firească de a egaliza aceste sporuri”, a mai spus Marcel Boloș.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!