Avertizare meteo de ninsori, vânt și polei, până miercuri în aproape toată țara

Publicitate

Meteorologii au emis, astăzi, o informare de ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului și depuneri de polei, valabilă în mai multe zone ale țării.

Potrivit prognozei emise de ANM, în intervalul 19 ianuarie, ora 11.00 -20 ianuarie, ora 12.00, în regiunile intra-carpatice temporar va ninge, în general moderat cantitativ în Maramureș, precum și în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, unse se va depune strat nou de zăpadă.

În vestul țării, începând din noaptea de marți spre miercuri, treptat precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță sau ploaie și pe arii restrânse se va depune polei. Vântul va prezenta intensificări la munte, în general, de 50-70 km/h, iar pe crestele înalte, 80-90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi și în nord-vestul teritoriului, temporar cu viteze de 40-50 km/h.

În după-amiaza zilei de astăzi, vremea se va menține extrem de rece cu temperaturi maxime preponderent negative. În cursul nopții de marți spre miercuri, precum și în dimineața zilei de miercuri, pe arii restrânse va mai fi ger – cu valori termice în jurul a -10 grade Celsius, în Moldova, în estul Transilvaniei și în Muntenia.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!