Avertizare de vremea rea pentru toată țara: Coduri galbene de ninsori, vânt puternic și polei

Publicitate

Meteorologii au emis, astăzi, două coduri galbene de ninsori, vânt și polei, valabile până luni, 1 februarie, pentru mai multe regiuni din țară. Începând  de astăzi, de la ora 16.00 va ploua în toate regiunile.

Cantitățile de apă vor depăși local 15… 20 l/mp, iar în regiunile vestice, izolat 30…40 l/mp. În jumătatea de nord a Moldovei vor predomina ninsorile și se va depune strat gros de zăpadă, pe alocuri mai consistent.

De asemenea, la altitudini mai mici de 1400 metri, în special în Carpații Occidentali, ploile și lapovița vor determina topirea parțială a stratului de zăpadă existent.

Vântul va avea intensificări în zonele și în regiunile sudice și sud-estice, în general, cu viteză de 50…60 km/h.

O avertizare cod galben privește intervalul 31 ianuarie, ora 20.00 – 1 februarie, ora 10.00, pentru ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului, la altitudini de peste 1400 m, în Carpații Meridionali și Carpații Occidentali.

Al doilea cod galben este valabil în intervalul 31 ianuarie, ora 20.00 – 1 februarie, ora 10.00, de polei pe arii extinse în jumătatea de sud a Moldovei, nord-estul Munteniei și sud-estul Transilvaniei.

În jumătatea de sud a Moldovei, în nord-estul Munteniei și în sud-estul Transilvaniei, îndeosebi în a doua partea  nopții de duminică spre luni, temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie, iar pe arii extinse va fi polei.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!