Atletism | Diana Ivăncescu, personal best la Campionatul European

Publicitate

Dâmbovițeanca Diana Ivăncescu a reprezentat în această săptămână România la Campionatul European de atletism pentru juniori I.

Sportiva de la CS Târgoviște a concurat la turneul continental desfășurat la Grosseto (Italia) în proba de 3 000 metri obstacole. În urma evoluției avute, aceasta a terminat pe locul 20, cu timpul de 10:41.19. Pentru atleta târgovișteană acest timp a reprezentat un personal best. Proba de 3 000 m obstacole a fost câștigată de unguroaica Lili Anna Toth (10:09.89), iar pe locurile 2 și 3 s-au clasat germanca Lisa Oed (10:16.32) și bielorusa Tatsiana Shabanava (10:18.69). Diana Ivăncescu, antrenată de Desdemona Banu Ionescu s-a aflat la prima participare la un Campionat European destinat juniorilor.

“Sunt foarte mulțumită de evoluția ei la acest European. A făcut personal best și a arătat că are un potențial. Faptul că am dus un copil din Târgoviște la o astfel de competiție înseamnă mult, ținând seama de condițiile care ni s-au oferit. Să fii pe locul 20 în Europa la juniori I e un lucru mai mult decât îmbucurător. Probabil, se putea mai mult, dar noi nu am beneficiat de un cantonament centralizat și ne antrenăm în condiții grele. Dacă s-ar investi mai mult în acest copil cu siguranță poate ajunge mai sus ”, ne-a declarat Desdemona Banu Ionescu.

În proba de 3 000 m obstacole a Campionatului European au luat parte 29 de sportive, ce au reprezentat 16 țări. Diana Ivăncescu va participa în prima parte a lunii august la Campionatul Național pentru juniori I. Atleta Clubului Sportiv Târgoviște va ataca din start medalia de aur la 3 000 m obstacole, atâta timp cât deține cel mai bun timp în România la această probă.

Ionuț Parghel

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele