Anul pandemic schimbă obiceiuri vechi. Fără flori şi mărţişoare în unităţile şcolare?

Publicitate

În condițiile redeschiderii unităților educaționale, chiar dacă în trei scenarii, s-a ridicat problema dacă anul acesta, în contextul pandemiei de COVID-19, în instituțiile care funcționează în scenariile verde și galben se mai pot oferi flori și mărțișoare, obicei tradițional de 1 și 8 martie.

Deși într-un ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății este prevăzută interdicția care privește „schimbul de obiecte personale”, fără excepții, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că nu ar exista o recomandare în această privință, ba chiar într-o intervenție la postul tv Antena 3, oficialul a declarat: „Ministerul Educaţiei nu doreşte şi nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol a unei flori în obiect personal. Ministerul Educaţiei nu a transmis nicio interdicţie în acest sens. Nici măcar cu titlu de recomandare. Şi nici nu va transmite! Este un punct de vedere oficial!”.

Totuși, secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, a explicat, marți, la Europa Liberă, că în contextul Ordinului care interzice schimbul de obiecte personale, nu pot fi date derogări pentru mărțișoare și flori, iar anul acesta elevii ar trebui să transmită felicitări și mărțișoare virtuale.

Tot potrivit Europa Liberă, mai multe școli din țară au transmis deja acest mesaj pe grupurile neoficiale de comunicare.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!