Alexandru Rafila prevede lockdown după alegeri: “Cifrele de acum nu arată situația reală”

Publicitate

Alexandru Rafila, candidat PSD la alegerile parlamentare și reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății, susține că cifrele de acum ale cazurilor COVID-19 nu arată situația reală din țară, iar consecințele le vom vedea peste câteva zile, mai exact după 12-15 decembrie. Acesta transmite că înainte de sărbători mai multe persoane vor fi internate în sitale, iar secțiile de la ATI vor ajunge în colaps.

“În funcție de situația epidemiologică putem aprecia dacă trebuie introdusă carantina. Trebuie corelată cu realitatea, nu cu ce ne imaginăm noi. Scăderea actuală nu este reală. Ce se întâmplă în spitale este evident rezultatul unei conjucturi de moment. Probabil, că este doar părerea mea că se sacade testarea înainte de alegeri. Rezultatele le vom vedea peste zece zile. Testările s-au redus cu 60 la sută, numărul de cazuri la fel, dar spitalele sunt supraaglomerate, mortalitatea în creștere”, a precizat Alexandru Rafila, la Digi 24.

Pe de altă parte, premierul a declarat, miercuri, că România nu își va permite acum un lockdown și a spus că “garantează 100%” că acest lucru nu se va întâmpla după alegeri. Premierul a subliniat că în ultimele opt zile se înregistrează un trend descendent în ceea ce privește cazurile de COVID-19. În plus, în cinci din ultimele șapte zile, numărul persoanelor vindecate este mai mare decât al celor infectate, a mai precizat premierul.

“E adevărat că s-a testat mai puțin pentru că au fost zile libere și nu au funcționat toate centrele de testare, dar activitatea de testare se reia astăzi în condiții normale, în funcție de solicitări, și vom avea date relevante. Există semne evidente de reducere. Garantez 100% că nu va fi niciun lockdown, România nu-și poate permite așa ceva, nu ne putem permite din punct de vedere economic, al perioadei care urmează. Nu se va întâmpla”, a transmis premierul Ludovic Orban.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!