A supraviețuit după ce a rămas o noapte întreagă pe munte, în zăpadă, în pantaloni scurți și într-o bluză de vară. Transportat cu elicopterul la spital

Sursă foto: Facebook Salvamont Bușteni
Publicitate

Noapte cumplită pentru un gălățean de 35 de ani! Acesta a fost preluat de urgență de un elicopter după ce joi seara a rămas blocat în Munții Bucegi, pe Valea Caraimanului. Tânărul și-a petrecut noaptea în zăpadă în pantaloni scurți și o bluză de vară.

Înghețat, dar în viață, bărbatul a fost salvat vineri de dimineață de salvamontiștii prahoveni, după mai multe ore de căutare a acestuia. Se pare că, victima se antrena ieri pentru un concurs de alergare montană când a început să urce pe Valea Cerbului doar orientându-se cu telefonul, fără să cunoască deloc Munții Bucegi.

În condiții de iarnă, fără echipament specific, doar cu hainele de pe el și în pantaloni scurți, bărbatul a ajuns aseară pe întuneric la Monumentul Eroilor. De acolo s-a uitat din nou pe telefon și a încercat să coboare spre Valea Caraimanului, dar fără să urmărească un marcaj anume.

După câteva ore de mers la întâmplare, timp în care a și căzut de câteva ori, epuizat, a sunat după ajutor. Pentru că victima a rămas fără baterie la telefon, comunicarea cu salvatorii a fost foarte scurtă și informațiile sumare.

„O echipă aflată pe Platou a început imediat căutarea și la un moment dat, aceștia s-au apropiat foarte mult de bărbatul căutat, dar acesta nu a reușit să se facă auzit la strigătele salvamontiștilor.

La căutări a fost mobilizat și un elicopter SMURD, iar când s-a luminat, victima a fost localizată din aer. Înghețat, dar în viață, bărbatul a fost extras și coborât cu bine. A fost transportat apoi la spital pentru investigații”, se arată într-un comunicat Salvamont Bușteni.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!