122 de ambulanțe, dotate cu defibrilator automat și echipamente specifice, vor fi cumpărate pe bani europeni. Pentru alte 1200 vor începe consultările de piață

Publicitate

Continuă dotarea serviciilor de urgență cu tehnică performantă, pe bani europeni!

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va cumpăra 122 de ambulanţe de tip A, destinate Serviciilor Publice de Ambulanţă, dotate cu defibrilator semiautomat şi alte echipamente medicale specifice, au informat reprezentanți ai instituţiei.

Contractul a fost semnat vineri și făcea parte dintr-un acord care expira în două zile: ”La nivelul IGSU – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, desemnat ca unitate de achiziții centralizate pentru ambulanțe, prin OUG nr. 74/2017, a fost semnat un contract subsecvent pentru achiziția a 122 de ambulanțe de tip A, destinate Serviciilor Publice de Ambulanță. Acest contract făcea parte dintr-un acord cadru care expira în două zile, dar în urma discuțiilor continue și aplicate purtate între părți (IGSU și societatea comercială), firma a acceptat în cele din urmă semnarea contractului aplicând corecțiile de preț în conformitate cu legislația în vigoare.

Cele 122 de ambulanțe de tip A sunt destinate transportului pacienților, ele fiind dotate cu defibrilator semiautomat și alte echipamente medicale specifice”, se arată într-un comunicat de presă al Departamentului pentru Situații de Urgență.

Important de precizat este faptul că fondurile pentru achiziția acestor ambulanțe sunt alocate din Programul Operațional Regional și nu fac parte din cele alocate celor 1200 ambulanțe de urgență de tip B și C, pentru care specificațiile tehnice au fost finalizate, urmând a începe consultările de piață.

Vă reamintim că, la începutul anului, la nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență s-a întrunit o comisie de specialiști, cu reprezentare largă, atât din cadrul serviciilor de ambulanță, cât și din cadrul UPU-SMURD și al inspectoratelor pentru situații de urgență, care a urmărit  revizuirea specificațiilor tehnice pentru ambulanțele de urgență ce vor fi achiziționate, astfel încât dotarea acestora să fie în conformitate cu toate evoluțiile tehnicii și a tehnologiilor medicale actuale.

„Dintre cele 1200 ambulanțe care vor fi achiziționate din fonduri europene nerambursabile, cea mai mare parte dintre acestea vor fi direcționate către Serviciile Publice de Ambulanță, iar cealaltă parte, către SMURD”, mai arată reprezentanții DSU.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!