Echipa naționala U19 a României s-a reunit, sâmbătă după-amiază, pentru “dubla” amicală cu Macedonia, programată pe 31 august, și respectiv 2 septembrie. În cadrul lotului convocat de selecționerul Adrian Boiangiu se regăsesc doi portari dâmbovițeni: Andrei Vlad și Marian Aioani.
Primul este portar la FCSB București, iar al doilea la Chindia Târgoviște. În ceea ce-l privește pe Aioani, acesta a fost folosit de Nicu Croitoru în disputa cu Foresta Suceava, câștigată de Chindia cu 6-0. Tânărul goal-keeper a fost trimis pe teren în actul secund, în locul mult mai experimentatului Iustin Popescu, achiziționat în această vară de la Dinamo București. Lotul României cuprinde următorii jucători pentru “dubla” amicală cu Macedonia: Andrei Vlad (FCSB București), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Alexandru Costache (Concordia Chiajna) – portari, Denis Hăruț, Cristian Podină (ambii ACS Poli Timișoara), Cristian Băluță, Robert Neciu (ambii Viitorul Constanța), Constantin Dima (Sepsi Sfântu Gheorghe), Andrei Trușescu (AS Roma), Ricardo Grigore (Dinamo București) – fundași, Radu Boboc, Mihai Ene (ambii Viitorul Constanța), Vlad Dragomir (Arsenal), Rareș Lazăr (CS Mioveni), Liviu Gheorghe, Florin Vasile (ambii in Vasile i (eș), anța), ) – fundașrtari,ian Aioani (Chindia Târgoviște), onat în această vară de la Dinamo București. Dinamo), Radu Bârzan (FC Argeș), Claudiu Micovschi (FC Genoa), George Merloi (Rennes), Andrei Cordea (Novara Calcio) – mijlocași, Robert Moldoveanu (Dinamo), George Ganea (AS Roma) și Andrei Sîntean (Slavia Praga).
Suntem diferite roluri cu care ne identificăm. Ne creăm o imagine despre noi și ne autoconvingem că acela suntem. Măștile sunt ochelarii prin care îi privim pe ceilalți, de care ascundem ceea ce simțim cu adevărat.
Utilizăm măștile pentru a ne convinge că acela suntem noi sau pentru ca celălalt să nu vadă ce suntem sau ce simțim, pentru că am fost învățați că nu trebuie să vorbim, să invidiem etc.
Da, dar noi nu purtăm măști pentru că așa ne spune societatea, noi doar ne ascundem, nu acceptăm cine suntem cu adevărat.
Imaginați-vă un puzzle cu două fețe. Una este imaginea pe care o arătăm celorlalți, iar cealaltă este imaginea originală. Cu fiecare piesă întoarsă/conștientizată, le arătăm celorlalți o altă imagine.
Cine suntem? Suntem rezultatul educației, mediului etc.
Oare știm cine suntem/cum suntem? ”Eu nu eram așa”, ”Eu nu sunt așa”, ”Ea/El m-a făcut să…” Oare? Poate cineva din afară să pună ceva înăuntru? Dacă acel ceva nu era!
Am fost educați că trebuie să fim buni, generoși, respectuoși etc. Cu cine? Cu ceilalți? Dar cu mine? Cu mine am răbdare? Îmi respect corpul? Sufletul? Nevoile?
Gabriela Matei
(Gabriela Matei este psihoterapeut cu drept de liberă practică, atestat de Colegiul Psihologilor din România, specializarea hipnoză clinică și psihoterapie ericksoniană. Este psiholog clinician și psihoterapeut la Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, psiholog și psihoterapeut la Cabinetele individuale din Târgoviște și București. Detalii și date de contact pe gabrielamatei.info)