Veşti proaste pentru şoferi. Amenzi usturătoare pentru cruciuliţele, odorizantele şi accesoriile de pe parbriz

Publicitate

Ştefan Khalil
Prea multe cruciulițe și alte accesorii pe care șoferii le agață de parbrizul mașinii le pot aduce acestora amenzi usturặtoare. De altfel, aceștia pot rămâne fără talonul mașinii și 2.900 de lei în buzunar, aceasta fiind suma la care se poate ajunge. În Codul Rutier scrie că este interzis șoferilor să pună accesorii pe parbriz, lunetă și pe geamurile laterale, unde le poate fi afectată vizibilitatea.

Ovidiu Munteanu, comisar şef Brigada Rutieră a vorbit pentru Observator: “Pot influenţa în mod negativ vizibilitatea conducătorului auto atunci când se află în trafic. Conducătorul auto nu poate observa un pieton care încearcă să traverseze strada, nu poate observa o maşină care vine de pe o străduţă laterală întrucât acuitatea lui vizuală este redusă.”

Foarte mulți dintre șoferi aleg să își decoreze parbrizul cu diferite accesorii. Șoferii de TIR își pun chiar și animăluțe de pluș, care din nou pot împiedica vizibilitatea. Numai în acest an au fost amendați 142 de șoferi din cauza faptului că aveau prea multe accesorii în geam.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!