Un șofer român de TIR, erou în Franța

Publicitate

Ştefan Khalil
Un șofer român din Franța a reușit să supraviețuiască după ce semiremorca TIR-ului pe care îl conducea ars în timp ce acesta se afla pe autostradă. Șoferul în vârstă de 30 de ani se îndrepta în acel moment către Nancy, iar la un moment dat a văzut în oglinda retrovizoare cum ies flăcări din semiremorcă. Bărbatul lucra pentru o firmă din Spania, iar în momentul incidentului venea din Germania.

Când a văzut că ies flăcări din mașină, șoferul a tras imediat pe bandă de urgențe și a încercat să oprească focul cu instinctorul de incendiu, dar era prea târziu, se extinsese prea mult. A fost nevoit să decupleze semiremorca și a dus capul tractor undeva la mai bine de 20 de metri în față, departe de flăcările care deveneau tot mai puternice, evitând astfel ca focul să ajungă la rezervor și să provoace o explozie care ar fi pus în pericol ceilalți participanți la traffic. A sunat la serviciile de urgență, dar până la intervenția acestora, semiremorca  era făcută scrum. În ea se aflau 10 tone discuri și cutii de frână pentru autoturismele Ford.

Din cauza incendiului, a fost provocat un ambuteiaj imens, iar mașiniile au stat la coadă zeci de kilometri. A fost nevoie de 7 ore ca traficul să fie din nou pus în mișcare. În urma acestui incident, presa franceză l-a numit erou pe tânărul șofer român, pentru că și-a riscat viața atunci când a văzut flăcările în semiremorcă, a avut prezență de spirit și a dus capul tractor departe de flăcări.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!