Traseul 1-day Challenge: aventură epică în munţii dâmboviţeni

Publicitate
  • 1-Day Challenge este varianta condensată, dar la fel de intensă şi de spectaculoasă a Carpathian MTB EPIC. MPG România le propune curajoşilor o experienţă memorabilă pe cărări pe care, în 360 de zile pe an se întrec doar… caprele negre.

Provocarea MTB este concepută pentru a testa limitele participanţilor, iar 1-Day Challenge este recomandarea organizatorilor pentru cicliştii aspiranţi. Este o oportunitate pentru riderii gata să descopere natura pură a mountain biking-ului de a avea o experienţă incitantă, ce merită trăită la maxim, fără solicitarea fizică extremă a variantei 4-day EPIC.

1-Day Challenge înseamnă 45 de km de traseu spectaculos, oferind privelişti de neuitat, cu o diferenţă de nivel de 1.780 metri. Se aleargă duminică, 24 septembrie, pe acelaşi traseu pe care se încheie 4-day EPIC.

Aventura este presărată cu privelişti impresionante, poteci provocatoare şi o experienţă MTB pură. Chiar după start, după o serie de urcări şi coborâri, începe o ascensiune printr-un domeniu stâncos, cu drumuri denivelate, până la vârful Bucşa – 1,845 metri, care separă munţii Bucegi de masivul Leaota. La orizont, vederi spectaculoase asupra văilor largi, misterioase.

Pentru visători, stâncile, vântul şi natura şoptesc, spun poveşti ale sălbăticiei şi pasiunii. Iar intangibilul devine tangibil, pentru o clipă. Adrenalină combinată cu sentimentul de libertate, fierbinţeala efortului şi dulceaţă de la parfumul unic al naturii pure formează mixul care promite să rămână pentru totdeauna întipărit în inimile cicliştilor cutezători, care trebuie însă să nu uite să şi pedaleze în forţă.

Traseul urmează apoi platoul montan pentru a revela o parte din Şaua Strunga, la 1.909 metri altitudine, înaintea coborârii pe sub versantul vestic al Bucegilor, direct spre Race Village şi linia de finiş.

  • Dificultate: 4/5
  • Caracteristici tehnice: trails & single track – 50%, poteci de munte – 20%, drumuri forestiere – 20%, asfalt – 10%

Atenţie: Traseul poate suferi modificări minore. Varianta finală va fi comunicată în Ghidul Cursei şi în Şedinţa Tehnică organizată sâmbătă seară, de la ora 20:00

  • Întreaga lungime a traseului va fi marcată de o echipă foarte experimentată, condusă de multiplul campion naţional mountain bike, Răzvan Jugănaru. Puncte de control, staţii de prim ajutor, staţii de asistenţă mecanică, precum şi puncte de alimentare vor fi disponibile în mai multe locaţii pe fiecare dintre trasee.
Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele