Tragedie în Bucegi! O tânără de 24 de ani și-a pierdut viața după ce a căzut 200 metri în gol. Prietenul femeii, în stare de șoc

Tragedie în Munții Bucegi, sâmbată după-amiază! O tânară de 24 de ani, din judeţul Neamţ, și-a pierdut viața, după ce s-a împiedicat şi a căzut 200 de metri în gol, în apropiere de Valea Jepilor Mici.

Potrivit Salvamont Buşteni, tânăra se afla într-un grup de turiști pe traseul de la Crucea Caraiman spre cabana Caraiman.

Prietenul femeii, aflat în stare de şoc, a fost coborât de pe munte şi predat unui echipaj medical de la Serviciul de ambulanţă.

Mai bine de 5 ore că salvamontiștii să scoată trupul femeii din prăpastie și să-l aducă în Bușteni.

“O tânără de 24 de ani și-a pierdut, ieri, viața în Munții Bucegi. Aceasta încerca să coboare cu prietenii ei de la Monumentul Eroilor spre Cabana Caraiman, când a alunecat ș a căzut aproape 200 de metri pe un vâlcel. Nu a avut nicio șansă de supraviețuire.

Traseul turistic Brâna Caraimanului străbate versantul sud-estic al muntelui și este destinat doar turiștilor experimentați, antrenați și bine echipați. Doar ieri acest traseu a fost accesat de sute de turiști, marea lor majoritate fiind nepregătiți și total neechipați.

Chiar în momentul când scoteam trupul tinerei din prăpastie, un părinte își transporta copilul de nici un an în brațe. Am încercat să-i explicăm inconștiența de care a dat dovadă și nu înțelegea nimic din ce-i spuneam. În opinia lui nu greșise cu nimic…

Reamintim că toate traseele care străbat Abruptul Prahovean necesită un echipament și un antrenament adecvat, mai ales în această perioadă când terenul este înghețat și foarte alunecos” se arată într-un comunicat transmis de Salvamont Bușteni.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!