În Târgovişte se va construi un parc modern, cu locuri de joacă, skate park şi amfiteatru în aer liber

Publicitate

Municipiul Târgoviște va avea încă un mare parc, în afară de Chindia! Astfel, pe o suprafață de aproximativ 16.500 mp, deci aproape două hectare, pe o parte din terenul aferent fostei UM Gară, va fi construit un parc modern, iar o zona degradată a orașului va fi transformată radical.

Proiectul are în vedere realizarea unor spații verzi generoase, prin plantarea de vegetație arboricolă și crearea de aranjamente florale. Potrivit primarului de la Târgoviște, Cristian Stan, ”tot aici va fi construită o bibliotecă în aer liber, vor fi realizate locuri de joacă pentru copii, platforme pentru jocuri de relaxare pentru adulți, va fi construit un skate-park, un amfiteatru în aer liber etc. Din noul parc nu vor lipsi pistele de biciclete, aleile pietonale, rețelele moderne de iluminat public sau grupurile sanitare.”

Investiția va fi finanțată prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 4, “Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile” și este rezultatul colaborării dintre Consiliul Județean Dâmbovița (care a pus la dispoziție terenul și documentația tehinică) și Primăria Târgoviște (care va accesa sursa de finanțare și va asigura implementarea).

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!