Suspendări și amenzi de sute de mii de lei pentru cei şase arbitri dâmboviţeni „deghizaţi”! S-a tăiat în carne vie!

Publicitate

Federația Română de Fotbal a luat primele sancțiuni împotriva arbitrilor dâmbovițeni “deghizați”care ar fi arbitrat  meciuri suspecte la pariuri în Antalya și Cipru. Măsurile luate de forul național de fotbal cu privirile la “fluierași” au fost unele extrem de drastice. Astfel, numai puțin de șase arbitri dâmbovițeni au primit suspendări și amenzi uriașe.

Printre “fluierașii” pedepsiți s-au aflat Cristian Catană, Dan Petre, Cristian Grigorașcu, Laurențiu Niculae, Răzvan Nedelcu și Septimiu Burtescu. De asemenea, aceștia au drept la recurs în termen de două zile. Într-un comunicat al FRF se arată următoarele, după ce Comisia de Disciplină a admis sesizarea făcută de Secretarul General FRF în baza raportului Departamentului de Integritate.

“În temeiul art. 61 coroborat cu art. 20 din RD se sancționează:

Petre Dan Ioan –  interzicerea oricărei activități legate de fotbal pentru o perioadă de 2 ani începând cu data pronunțării acestei hotărâri și se aplică o penalitate sportivă în cuantum de 300 000 de lei.

Catană Cristian – interzicerea oricărei activități legate de fotbal pentru o perioadă de 2 ani începând cu data pronunțării acestei hotărâri și o penalitate sportivă de 250 000 de lei.

Burtescu Septimiu – interzicerea oricărei activități legate de fotbal pentru o perioadă de 2 ani și o penalitate sportivă de de 250 000 de lei.

Grigorașcu Cristian – interzicerea oricărei activități legate de fotbal pentru o perioadă de un an și șase luni și o penalitate sportivă de 200 000 de lei.

Niculae Laurențiu – interzicerea oricărei activități legate de fotbal pentru un an și șase luni și o penalitate sportivă de 200 000 de lei.

Nedelcu Răzvan – interzicerea oricărei activități legate de fotbal pentru un an și șase luni și o penalitate sportivă de 200 000 de lei”.

Concret, cei șase arbitri, vor putea reveni în fotbal abia după ce vor plăti penalitățile sportive, conform articolului 20 din Regulamentul Disciplinar al FRF. Surse din FRF susțin că se ințenționează schimbarea regulamentului disciplinar pentru astfel de situații, în sensul înăspririi lui, astfel că cei vinovați pentru asemenea cazuri vor fi suspendați pe viață.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!