Şofer român de TIR, amendat cu 60.000 de euro

Publicitate

Ştefan Khalil
Un şofer roman de TIR a comis aceeaşi greşeală două zile la rând, de fiecare dată conducând camioane diferite. Polițiștii danezi au fost şi ei uimiţi de tupeul pe care l-a arătat românul.

Totul s-a petrecut la începutul acestei luni. Bărbatul conducea un camion întregistrat în România, iar, potrivit jv.dk, acesta a fost oprit în trafic  de oamenii legii la un control de rutină,  la Vojens, și au constatat că  tahograful nu înregistra corespunzător timpii de odihnă şi de condus.

Din cauza faptului că diferențele erau foarte mari, bărbatul a fost amendat cu 349.000 de coroane daneze, asta însemnând 47.000 de euro. Acesta a rămas fără permis de conducere pe o perioadă temporară și camionul a fost imobilizat. A două zi, un alt echipaj de poliție l-a oprit întâmplător pe bărbat în trafic, la Padborg, la doar  50 de kilometri de locul în care a fost amendat ultima oră, cu un alt camion înregistrat în România. Din nou, polițiștii au decoperit probleme la tahograf şi bărbatul a fost amendat cu 100.000 de coroane daneze, însemnând 13.000 de euro şi i-a fost reţinut şi cel de-al doilea camion. Șoferul va fi trimis în judecată pentru anularea permisului. Camioanele vor fi reținute de poliția daneză până în  momentul în care bărbatul achită amenda de 60.000 de euro.

În Danemarca, regulile privind odihna șoferilor sunt foarte stricte. Cine nu respectă aceste norme și iese obosit pe șosea reprezintă un adevărat pericol pentru ceilalți participanți la trafic.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!