Și-a violat nepoata de 12 ani, cu retard mintal, și a primit 11 ani de închisoare. Copila a născut ulterior, iar bebelușul a fost preluat de autorități

Publicitate

Un bărbat din județul Vaslui a fost condamnat la 11 ani de închisoare pentru viol, după ce și-a abuzat sexual, în repetate rânduri, nepoata de 12 ani, cu retard mintal. Ulterior, copila a și născut, bebelușul fiind preluat de către autorități.

Cazul cutremurător s-a petrecut în localitatea Sârbi, din județul Vaslui, în vara anului 2015. Cătălin Baciu a fost condamnat de Judecătoria Bârlad la 11 ani de închisoare pentru viol pe motiv că și-a abuzat sexual, în repetate rânduri, nepoata de 12 ani, cu retard mintal. În plus, magistrații l-au obligat pe tânărul de 37 de ani la plata a 50.000 de lei daune morale către victimă. Sentința Judecătoriei Bârlad nu este una definitivă.

Cătălin Baciu a fost arestat preventiv în aprilie anul acesta, abia după ce victima sa a născut și anchetatorii au putut demonstra, în baza probelor ADN, că el este tatăl bebelușului fetei. Și asta cu toate că primele reclamații împotriva bărbatului au fost făcute de către părinții victimei încă din vara anului 2015, însă procurorii au clasat cauza pe motiv că nu ar fi avut probe.

Ulterior, mama copilei a constatat că fiica sa este însărcinată, fata susținând că unchiul său a obligat-o să întrețină relații sexuale când era singură acasă.

În consecință, părinții au făcut din nou plângere la Parchet, astfel încât s-a redeschis dosarul penal pentru viol. După ce fata a născut la Spitalul de Urgență Bârlad, anchetatorii au dispus prelevarea de probe ADN, iar după sosirea rezultatelor s-a solicitat arestarea preventivă a bărbatului de 37 de ani, măsură dispusă abia de către Tribunalul Vaslui, după ce magistrații Judecătoriei Bârlad deciseseră cercetarea violatorului în libertate, sub control judiciar.

Copilul fetei violate de către unchiul său a fost preluat încă de la naștere de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!