Sfaturile poliţiştilor dâmboviţeni. Ţineţi cont de ele!

Publicitate

Poliţiştii vă recomandă să evitaţi discuţiile în contradictoriu cu persoanele necunoscute sau aflate în stare de ebrietate. Nu ripostaţi la agresivitatea verbală! Ignorați grupurile de persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau pe cele care manifestă un comportament agresiv! Nu uitaţi: o singură palmă poate curma o viaţă!

Consumul de alcool  în exces determină o capacitate de reacţie redusă şi, astfel,  puteţi deveni cu uşurinţă victima unei infracţiuni sau a unui accident rutier.

Dacă sunteţi acostaţi pe stradă, nu ezitaţi să cereţi sprijinul celorlalţi trecători!

Dacă aţi fost martorii unor manifestări violente, anunţaţi de îndată Poliţia!

Atunci când sunteţi la cumpărături, evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră mulți bani în numerar și nu vă lăsaţi bunurile de valoare (borsetă, servietă) în căruciorul pentru cumpărături.  Fiți atenți la portofel şi poşetă!

Purtaţi-vă poşeta cât mai aproape de corp, iar portofelul păstraţi-l într-un buzunar interior al hainei sau în buzunarele din faţă ale pantalonilor.

Pentru protecţia autovehiculului, poliţiştii vă recomandă ca atunci când parcaţi autoturismul să închideţi geamurile şi să vă asiguraţi apoi că l-aţi încuiat.

Depozitaţi cumpărăturile în portbagaj şi nu lăsaţi la vedere obiecte de valoare, precum aparatură GPS, telefoane mobile, borsete sau serviete.

Nu lăsați autoturismul pornit și neasigurat nici măcar în stațiile de alimentare cu carburant.

Pentru siguranţa locuinţei dumneavoastră, atenţie şi la intrările secundare, cum ar fi uşile de la balcoane şi terase, intrările în garaje sau subsoluri care corespund cu locuinţa. Este necesar ca acestea să aibă încuietori suplimentare, dispuse la interior!

Evitaţi discuţiile despre bunurile de valoare pe care le dețineți în locuință!

În cazul absenţelor îndelungate de la domiciliu, rugați o persoană de încredere să vă supravegheze locuința și să acționeze în așa fel încât să nu se sesizeze lipsa dumneavoastră.

Dacă plecaţi pentru o perioadă scurtă, puteţi aprinde luminile, radio-ul sau televizorul.

Încuiaţi uşile şi geamurile chiar şi atunci când plecaţi pentru câteva minute.

Nu lăsaţi bilete în uşă sau mesaje pe robotul telefonic prin al căror conţinut să informaţi străinii că aţi plecat în concediu!

Nu permiteţi străinilor să intre în casă indiferent de motivul invocat de aceştia!

Protejaţi-vă bunurile chiar și atunci când vă recreaţi!  Păstraţi mereu în raza vizuală, pentru supraveghere, pătura, banca sau locul în care aţi lăsat obiectele personale!  Încercaţi să lăsaţi întotdeauna o persoană de încredere la locul respectiv!

Nu încurajați actele de cerșetorie prin ajutorarea celor care apelează la mila publicului.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!