Sancțiune contravențională pentru Primăria Runcu de la Garda de Mediu, după “dezastrul ecologic” de la “Răvășitul Oilor”

Publicitate

Primăria Runcu a fost fost sancționată contravențional de comisarii Gărzii de Mediu Dâmbovița. Sancțiunea a venit după ce reprezentanții Gărzii de Mediu au fost sesizați de un cetățean cu privire la “dezastrul ecologic”, apărut în zona “Vârful la In”, după terminarea evenimentului anual “Răvășitul Oilor” – ediția 2019.

La finalul tradiționalei sărbărori, zona în care s-a desfășurat activitățile evenimentului a devenit o adevărată groapă de gunoi, după ce organizatorii au “uitat” să o ecologizeze. La scurt timp după terminarea evenimentului, în urma sesizării făcute de un cetățean, comisarii Gărzii de Mediu au fost nevoiți să intervină. Ajunși la fața locului, aceștia au constatat că pe o suprafață de 1,5, hectare erau împrăștiate deșeuri reciclabile, iar explicația autorităților de la Runcu a fost faptul că s-a acționat doar cu 5 oameni, care nu au avut timp să curețe zona.

Imediat, după intervenția Gărzii de Medi echipa care a efectuat salubrizarea zonei s-a m[rit la 10 persoane. Potrivit răspunsului la reclamație, Garda de Mediu a luat următoarele hotărâri: administrația locală a fost sancționată contravențional, fără să se cunoască cuantumul amenzii, iar în anii următori Primăria Runcu să amplaseze containere separate pentru colectare selectivă  a deșeurilor la manifestări de acest fel.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!