România în top 5 al țărilor UE care au aruncat cele mai multe doze vaccin anti-COVID

Publicitate

4 miliarde de euro! Aceasta este valoarea vaccinurilor anti-COVID aruncate de țările Uniunii Europene.

O spune raportul Politico, iar clasamentul primelor cinci țări, cu cele mai multe doze aruncate, sunt: Germania – 83 milioane doze, Italia, Olanda, Spania și România (țara noastră a aruncat 35% din dozele de vaccin).

De altfel, România este în litigiu cu compania Pfizer care cere țării noastre să achiziționeze cele 29 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 contractate în perioada pandemiei.

Pentru aceste doze producătorul cere 564 de milioane de euro, a reamintit astăzi ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, într-un interviu acordat Euronews.

Totodată, ministrul a declarat că speră ca România să ajungă la o înțelegere cu compania Pfizer.

El a mai spus că țările vecine, Ungaria și Polonia, sunt în aceeași situație și că România mai are în depozite circa 3 milioane de doze de vaccin.

Circa 7 milioane de doze au fost distruse sau urmează să fie distruse în perioada imediat următoare, potrivit ministrului.

Vă reamintim că patru demnitari sunt urmăriți penal de DNA în dosarul vaccinurilor contractate de la Pfizer: fostul premier Florin Cîțu (PNL) și foștii miniștri ai sănătății, Vlad Voiculescu (USR) și Ioana Mihăilă (USR), dar nu au fost trimiși în judecată. Lor li se adaugă directorul demisionar al CNAS, fost secretar de stat la Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!