România, pe locul 2 în Europa la specialiști IT! 82% dintre ei au vârste până în 34 de ani

Publicitate

România se află pe locul al doilea în Europa ca număr de specialişti IT, 4 din 10 angajaţi fiind femei, susţin reprezentanţii unei platforme specializate în recrutare, citați de Agerpres.

Sectorul IT este unul dintre cele cu cele mai mari salarii, inclusiv în țara noastră, iar „numărul de specialişti IT angajaţi în România a înregistrat o creştere constantă în ultimii ani, fiind unul dintre sectoarele cu cele mai mari salarii, dar şi cu un grad mare de mobilitate a forţei de muncă”, se menţionează în comunicatul respectiv.

În România, în luna august 2023, figurau 240.800 angajaţi în IT&C, 82% dintre ei având până în 34 de ani, potrivit datelor Eurostat. Astfel, România se situează pe locul 2 în Europa ca număr de specialişti angajaţi în IT şi pe locul 5 în rândul ţărilor UE ca procent de femei cu studii în IT&C, ce activează ca specialişti IT (29,9%).

Agenția de presă Agerpres oferă date importante care rezultă din studiul “Cum e să lucrezi în IT în 2024”, realizat de platforma de recrutare online bestjobs în parteneriat cu Orion Innovation, lider global de servicii şi soluţii IT.

Printre diverse rezultate ale studiului, se numără și cele referitoare la salariu și beneficiile extra-salariale – acestea fiind motivele care îi determină să rămână sau nu la actualul loc de muncă. Salariul mediu net pentru un specialist IT junior (0-2 ani experienţă) porneşte de la 800 euro net şi poate ajunge la peste 3.000 euro net, în cazul unui specialist IT senior.

Totodată, în topul beneficiilor pe care le primesc la locul de muncă, ca parte din pachetul salarial, se numără program şi mod de lucru flexibil, tichete de masă, acces la servicii medicale private, asigurare medicală, cursuri de specializare şi dezvoltare personală.

Sondajul a fost realizat în perioada noiembrie-decembrie 2023, pe un eşantion de 840 angajaţi în domeniul IT din România.

Bestjobs este o platformă de recrutare online din România, cu o experienţă de peste 24 de ani în domeniu, iar Orion Innovation este lider global în servicii de transformare digitală şi dezvoltare de produse, cu 12 centre de livrare majore răspândite în America, APAC şi EMEA.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!