Român erou în Italia. Gestul său a impresionat întreaga peninsulă | VIDEO

Publicitate

Ştefan Khalil
Un român a fost erou pentru o femeie italiancă. Acesta a salvat-o de la înec după ce cặzuzuse în răul Tibru. ,,Se îndrepta spre cascadă, dacă nu ajngeam într-un minut o pierdeam’’ povestește bărbatul care a dat dovadă de mult curaj. Ion Dinculeasa este din Turceni, Gorj și acum oamenii îl privesc ca pe un erou pentru fapta sa.

Presa din Italia a apreciat foarte mult gestul făcut de bărbat, iar publicația Corriere della Serra a scris că romanul s-a aruncat joi în apele răului Tibru pentru a salva o femeie de 45 de ani din Florența, care venise să-și vizteze rudele în Roma.„Stăteam cu un prieten la masă, lângă apă, când am auzit căzătura dar nu am prea băgat de seamă. Băiatul care era cu mine a zis că cineva a aruncat un sac cu gunoaie în apă dar când ne-am uitat mai bine am văzut capul femeii care se zbătea să iasă la suprafață și striga «Aiuto! Aiuto!». Atunci am lăsat cheile și i-am spus prietenului meu că mă duc după ea”, a declarat Ion Dinculeasa pentru Rotalianul, potrivit sursei Libertatea
Bặrbatul din Gorj lucreazặ pe o insulặ micặ urbanặ, la Isola Tiberina de 15 ani. Acesta povestea cặ mulṭi oameni au auzit ṭipetele femeii, dar nimeni nu a avut curajul sặ intervinặ.
„A căzut în apă și se îndrepta spre cascadă, dacă n-ajungeam într-un minut, o pierdeam. Nu știa nici să înoate. Din fericire am reușit să mă prind de un fier, altfel ar fi trebuit să-i dau drumul până nu ne trăgeau curenții pe amândoi. Am stat în apă mai bine de 15 minute și nu mi-era frică pentru mine, cât mi-era frică pentru fata aia”, a mặrturisit Ion Dinculeasa despre cum a fost și aproape de moarte.
Bặrbatul a spus cặ din cauza sperietruii, femeia a intrat în ṣochipotermic ṣi cặ nimeni din jur nu a sặrit sặ-i ajute.
,,Nu a mișcat nimeni un deget, cei are se aflau pe pod luminau înspre noi cu lanternele și făceau poze sau filmau dar nu a făcut nimeni nimic până nu au sosit pompierii”, a spus românul.
„Eu mă țineam de fierul ăla cu o mână și cu cealaltă o țineam pe femeie și încercam să stau de vorbă cu ea, să nu-și piardă cunoștința. O întrebam de unde este, de ce s-a aruncat în apă, ce a împins-o să facă gestul ăsta. Mi-a zis că e din Firenze și că a căzut în apă, nu s-a aruncat ea și nu voia să se sinucidă, așa cum am văzut apoi că au scris unele ziare italiene. Am simțit că miroase a băutură și mi-am dat seama că probabil a căzut”, a povestit românul considerat erou, pentru sursa citată.
Echipele de intervenṭie au sosit la faṭa locului dupặ aproximativ 15 minute. Acum, presa din Italia îl laudặ pe bặrbatul de 44 de ani pentru gestul sặu de eroism. Acesta spune cặ a vizitat-o la spital pe femeie. „Am fost la ea la spital când am ieșit de la muncă, era vreo 1:00 noaptea. Era încă în stare de șoc. Mi-a mulțumit și mi-a zis că se va întoarce la Roma, când se va reface, să ne vedem”, a mărturisit românul. Ion Dinculeasa are doi bặieṭi ṣi aceṣtia sunt mȃndrii cặ au un tatặ atȃt de curajos.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!