Record de viteză pe o autostradă din România

Publicitate

Ştefan Khalil
Șoferul a fost surprins cu 276 de km/h pe autostradă, iar polițiștii anunță un nou record. Totul s-a petrecut în data de 17 iunie, pe Autostrada A3, București – Ploiești. Tânărul s-a ales cu o amendă în valoare de 2.900 de lei și cu permisul suspendat pe 3 luni. “Avem un nou #record, 276 km/h pe autostradă…și nu știm dacă să ne bucurăm sau să ne întristăm.

Să ne bucurăm pentru că:
– șoferul a fost depistat la timp și nu a produs un #accident
– radarul afișează până la viteză această

Să ne întristăm pentru că:
– mașinile moderne sunt atât de bine antifonate încât mesajele noastre preventive nu mai ajung la șofer.Încă ceva, dacă mașina poate să meargă cu peste 250 km/h, sigur poate să meargă și cu #VitezaLegală…diferența o face șoferul” a fost reacția Poliției Române pe Facebook, potrivit sursei Observator.

Numai săptămâna trecută au fost depistați 69 de șoferi care conduceau cu o viteză de peste 180 de km/h. Polița Română amintește că depășirea  limitelor  legale de viteză și neadaptată la condițiile de trafic sunt principalele cauze pentru care se produc accidente rutiere grave.
Conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, viteză maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h.
În cazul în care condițiile meteo sunt nefavorabile, atunci limita maximă de viteză se poate modifica. Pentru depășirea vitezei legale de 50 de km/h pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul, constitue contravenție se sancționează cu o amendă între 1.305 și 2.900 de lei.
De altfel, se aplică și suspendarea permisului de conducere pentru 90 de zile.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!