Primul deces cauzat de gripă în acest sezon rece

Publicitate

La nivel national, pentru prima oară în acest sezon rece, din păcate, s-a înregistrat primul deces confirmat cu virus gripal, tip B. Femeia avea vârsta de 69 de ani și era din București, având condiții medicale pre-existente cunoscute și nefiind vaccinată anti-gripal. În sezonul precedent, până la aceeași dată, fuseseră înregistrate 5 decese, toate confirmate cu virus gripal tip A, subtip H3.

Institutul Național de Sănătate Publică anunță că totuși activitatea gripală a evoluat cu intensitate scăzută, înregistrându-se cazuri sporadice.

De la începutul sezonului de supraveghere a infecțiilor respiratorii acute, a gripei și a SARI (infecțiile căilor respiratorii superioare) și până la data de 07 ianuarie 2018 au fost confirmate cu laboratorul 35 cazuri de gripă, astfel: 8 cazuri tip A, subtip H1, 4 cazuri tip A, subtip H3, 13 caz tip A, nesubtipat, 10 cazuri tip B.

În Dâmbovița, în acest sezon rece, până acum, s-a înregistrat un singur caz de gripă tip B, la o femeie de 31 de ani, șomeră, din Târgoviște. Aceasta este izolată la domiciliu, sub tratament și supravegherea medicului de familie.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!