Performer lângă Turnul Chindiei!Viorel Moldovan, al cincilea antrenor care duce Târgoviștea pe prima scenă a fotbalului românesc. “Satisfacția e enormă”

dav
Publicitate

Chindia Târgoviște este din nou în Liga 1 după o așteptare de 21 de ani. Principalul “motor” care a făcut ca echipa fanion a Dâmboviței să urce pentru a cincea oară pe prima scenă a fotbalului românesc a fost antrenorul principal Viorel Moldovan. Fostul internațional a fost cel care a spus răspicat încă de la instalarea pe bancă că își dorește promovarea în prima ligă cu formația târgovișteană. După scurgerea a 37 de etape visul său a devenit realitate, la fel ca al jucătorilor, conducătorilor sau al tuturor microbiștilor târgovișteni și dâmbovițeni.

Urcarea în prima ligă cu Chindia face din “Moldo-gol” să intre într-o galerie selectă a antrenorilor care au dus Târgoviștea pe prima scenă a fotbalului românesc. Primul a fost Valentin Stănescu, cu Metalul Târgoviște (1960 -1961), apoi au urmat Nicolae Proca, cu CS Târgoviște (1976-1977), Ștefan Coidum, cu CS Târgoviște (1980-1981) și Silviu Dumitrescu, cu Chindia Târgoviște, la sfârșitul sezonului 1995-1996. Așadar, Viorel Moldovan, un ardelean get-beget, devine al cincilea tehnician care urcă Târgoviștea în elita României.

La finalul meciului cu Luceafărul Oradea, bucuria și emoțiile s-au văzut din plin pe chipul fostului internațional al țării. “Nu am cuvinte pentru această performanță. Îmi găsesc foarte greu cuvintele și sunt foarte emoționat. Trăiesc la intensitate maximă această campanie. Jos pălăria în fața acestor băieți minunați  care s-au bătut până la final și au reușit această promovare. Mă înclin în fața lor fiindcă au fost impecabili pe durata sezonului. Am avut parte de o muncă titanică timp de un an de zile, care a fost încununată de succesul promovării. După o perioadă mare de timp mă bucur că acest oraș a ajuns din nou în elita fotbalistică a României. Vreau să mulțumesc tuturor implicați care ne-au susținut financiar și mă refer la Consiliul Județean Dâmbovița, Primăria Târgoviște și toți sponsorii care au fost alături de noi și ne-au oferit liniștea necesară pentru a obține aceste rezultate. Este o performanță enormă pentru orașul Târgoviște. Vreau să-l fericit pe domnul președinte Marcel Ghergu, pe Ciprian Iugulescu, oameni care au fost tot timpul lângă noi și ne-au asigurat toate condițiile necesare. Sunt epuizat în aceste momente. Nu a fost ușor. A fost un campionat dificil, de anduranță, dar satisfacția este enormă”, ne-a declarat Viorel Moldovan, după ce a dus Târgoviștea în prima ligă.

În actualul sezon al Ligii a 2-a, cu o etapă înainte de final, cu Moldovan pe bancă, Chindia a acumulat 85 de puncte, după ce s-au înregistrat 26 de victorii, 7 remize și 4 înfrângeri.

 

Antrenorii care au dus Târgoviștea în Liga 1

1960-1961  – Metalul Târgoviște – Valentin Stănescu

1976 – 1977 – CS Târgoviște – Nicolae Proca

1980-1981 0 – CS Târgoviște – Ștefan Coidum

1995-1996 – Chindia Târgoviște – Silviu Dumitrescu

2018-2019 – Chindia Târgoviște – Viorel Moldovan.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!