Percheziţii la membrii unei reţele infracţionale. Furau din TIR-uri, iar şoferii erau complici

Publicitate

Polițiști din Prahova și cei ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române au efectuat ieri 23 de percheziții, pe raza județului Prahova, la persoane bănuite de furturi din TIR-uri. Implicaţi erau şi şoferii TIR-urilor.

“După ce plecau din depozitele marilor centre comerciale, șoferii de tiruri și suspecții de furturi stabileau un loc comun de întâlnire (parcări sau străzi lăturalnice), de pe traseul transportului de produse alimentare și nealimentare către magazinele din București și alte județe.Odată ajunși la locul și data stabiilite anterior, șoferii desfăceau sigiliul camionului și așteptau ca o parte din marfă să fie rdicată de persoane implicate în grupare și transferată în diverse dube. Tiriștii își primeau partea, diverse sume de bani, apoi își continuau cursa, după ce refăceau sigiliul”, notează observatorulph.ro.

29 de persoane urmează să fie audiate, precizează Inspectoratul General al Poliției Române. „La data de 24 mai (n.r. ieri), polițiști din Prahova efectuează 23 de percheziții la locuințele unor persoane bănuite de furturi din tiruri. Din cercetări, au rezultat indicii că, în perioada februarie – mai a.c., cei în cauză ar fi sustras bunuri din tiruri, care transportau marfa de la depozitele unor centre comerciale. Ulterior, vindeau bunurile către diverse magazine din județul Prahova sau către diverse persoane”, mai arată IGPR. Prejudiciul cauzat până în prezent a fost estimat la aproximativ 200.000 de lei.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!