Părerea unui medic despre tratamentul propus de Flavia Groșan: “în niciun caz aceste medicamente nu trebuie luate după ureche”

Publicitate

Medicul primar infecționist de la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, Carmen Dorobăț, a vorbit despre schema de tratament pe care o propune medicul Flavia Groșan, avertizând că medicamentele propuse, respectiv Flixotide și Ventolin, nu pot fi luate fără supraveghere medicală, potrivit Dcnews.ro. 

“Este vorba despre un bronhodilator, iar celălalt este o administrare sub formă de spray a unui corticoid. Despre acest subiect s-a vorbit. Ultimul studiu apărut în martie, în acest an, când s-a spus și s-a subliniat că acești corticoizi sub formă inhalatorie categoric nu trebuie opriți în cazul pacientului astmatic care face infecție cu SARS-CoV-2, dar în ceea ce privește celălalt pacient poate fi folosit, nu este contraindicat, dar dacă este utilizată dexametazonă injectabil, atunci administrarea pe cale locală și inhalatorie nu ar mai avea sens. Importanța corticoizilor este cunoscută de multă vreme, că o dăm sub formă de pastile, că o dăm sub formă injectabilă”, a declarat Carmen Dorobăț, conform sursei citate.

Așadar, aceasta atrage atenția asupra faptului că un astfel de tratament nu se poate lua după ureche, mai ales în cazuri persoanelor cu alte afecțiuni, de exemplu cardiacilor trebuie să le fie administrat Ventolinul cu foarte multă atenție, pentru că pot apărea repercusiuni, precum tahicardia, scrie Dcnews.ro.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!