Orașul Titu a primit finanțare de peste 2 milioane de euro. Ce se va realiza cu acești bani

Publicitate

Așa cum deja știți, pentru județul Dâmbovița a fost aprobată o finanțare însemnată prin Programul Național de Dezvoltare Locală – etapa a II-a, derulat între 2017 și 2020 de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Per total, Dâmbovița a primit finanţare pentru 246 de obiective de investiţii în valoare totală de 747.745.132,34 lei, aprox. 164 milioane euro.
În lista cu obiectivele de investiții aprobate figurează și orașul Titu cu proiecte ce vizează modernizarea și dotarea unităților de învățământ, în vederea obținerii autorizației de funcționare ISU, proiecte depuse în acest an. Totodată, s-a aprobat la finanțare un proiect mult așteptat de locuitorii din cartierul Titu Nou, depus de administrația orașului din anul 2014 (cu revenire în 2015), care vizează modernizarea infrastructurii (străzi, trotuare).
Din păcate, pentru că și banii pe PNDL II sunt limitați, pentru alte două proiecte importante depuse și neaprobate acum, administrația va încerca să identifice alte surse de finanțare. Este vorba despre „Modernizare drumuri locale şi străzi oraş Titu Etapa III”, cuprinde străzile de peste calea ferată – zona Atârnaţi şi str. N. Bălcescu (proiect depus la M.D.R.A.P. cu adresa nr. 13126/03.11.2015) și „Modernizare DC 42 DN7-Halta Boteni 3,850 km” (proiect depus la M.D.R.A.P. cu adresa nr. 12571/23.10.2015).
În perioada următoare, pentru că sumele au fost aprobate, însă este nevoie de documentații, Ministerul va trimite notificări către primăriile cărora le-au fost aprobate la finanţare proiecte de investiţii, deci și la Titu, în vederea comunicării termenului până la care acestea au obligaţia să trimită dosarele tehnico-economice, însoţite de avizele şi acordurile necesare.
Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele